бул.Руски 56, Стара Загора 6000
Тел: 042/636-640, 0888/295-358, 0884/323-761
e-mail: nvtours@abv.bg , www.nvtours.bg

Почивка на остров Миконос със самолет - 7 нощувки

Вид транспорт
Собствен
Дестинация
остров Миконос, Гърция
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № П265


от 1165.00 лв.
Първи ден: София – Миконос
Отпътуване от летище София в 12:50 часа. Пристигане в Миконос в 14:10 часа. Трансфер до хотела и настаняване.  Свободно време.
Нощувка.
 
Втори ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия – Полудневна обиколка на град Миконос и част от острова (по желание и срещу доплащане – 55 евро на човек).
Обиколката започва с разходка по малките и тесни улички на град Миконос, където ще имате много възможности да правете хубави снимки рано сутрин при тих и спокоен град.
Ще разгледате лабиринта на стария град, малкото пристанище и церквата в града.
Разбира се, ще видите и известните вятърни мелници и талисмана на Миконос - Петрос Пелекан.
След това ще изследвате острова с автобус...  посещавайки някои от най-известните плажове и вътрешни забележителности.
Ще посетите второто основно градче на Миконос, Ано Мера. Ще имате свободно време за разходка из традиционния площад и за посещение на монашеския манастир Панагия Турлиани, построен през 16 век.
Следващата спирка е плажът Калафатис. Ще имате време да се отпуснете малко и да изпиете кафе или освежаваща напитка (не е включено в цената), преди да стигнете до мястото с фантастична гледка към целия град и съседни острови.
Връщане в хотела. Свободно време.
Нощувка.
 
Трети ден
Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия – Целодневна екскурзия до остров Тинос (по желание и срещу доплащане – 95 евро на човек).
Остров Тинос се намира само на 45 минути с корабче от Миконос.
Ще разгледате:
- Град Тинос и най-известната и важна църква в Гърция - Евангелистрия, с нейната чудотворна икона и магическа атмосфера;
- Женският манастир Кехровуни, обитаван от 40 монахини;
- Традиционното село Volax, дом на производителите на кошници;
- Долината на гълъбовите къщи от венецианското време;
- Пиргос, центърът на мраморните изкуства;
- Непрекъснато променящи се пейзажи - традиционни села и гледки над Егейско море и околните острови.
Връщане в хотела.
Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия – Полудневна екскурзия до остров Делос (по желание и срещу доплащане – 75 евро на човек).
Посетете един от най-важните археологически обекти на Гърция: Древният свещен остров Делос.
Остров Делос е бил центъра на Цикладите на древния свят, островът на светлината, родното място на Аполон и Артемида, дом на първата мултикултурна цивилизация и търговия.
Има какво да се види: обитаван между 2500 и 69 г. пр. Н. Е. Делос може да се похвали с много съкровища, останали от тези времена, като древния пазар Агора, известната тераса на лъвовете на Наксос, свещеното езеро, жилищните помещения на древните и театър, който ще ви даде ясна представа за ежедневието тогава; особено къщите на Дионис, Клеопатра, Тризъбецът, Маските, Делфините с техните мозайки - фантастично изживяване на изкуството, което не бива да се пропуска.
 
Връщане в хотела. Свободно време.
Нощувка.
 
Пети ден
Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия – Целодневен круиз по южното крайбрежие с включен обяд (по желание и срещу доплащане – 95 евро на човек).
Пътувайте по кристално чистите води на Егейско море и открийте най-красивите плажове на защитеното южно крайбрежие на Миконос.
Отпуснете се на традиционен гръцки кораб в стил Кайки, като се любувате на всички красиви плажове на Южното крайбрежие на остров Миконос. Ако времето позволява, ще разгледате необитавания остров Драгониси с неговите пещери и зашеметяващи скални образувания. Те са пълни с минерали и създават най-удивителните цветове във водата. С малко късмет ще видите дивите планински кози и орли.
След това спирка на естествения плаж Франжиас, където ще имате време за плуване и гмуркане с шнорхел в кристално чистата вода.
Следва пикник на плажа с вино, узо и гръцки мезета
Следваща спирка е в живописния залив Калафатис, където можете да се отпуснете и да се насладите на обяд в красиво разположен ресторант точно до морето. Обядът се състои от гръцка салата, дзадзики, хляб, печено пиле с картофи или вегетарианска паста, 1/4 л вино и вода.
След обяд имате време да се отпуснете на плажа или в кафе-бара край морето. Също така има възможност за много водни спортове на плажа Калафатис.
След това се качвате на корабчето, за да продължите към следващата спирка до известния райски плаж. Тук имате възможност за още едно плуване или да се включите в партито в бар Tropicana, наскоро избран за един от най-добрите плажни барове в света.
Отпътуване обратно към Миконос, катопо пътя ще спрете  на плаж Плати Ялос и ще можете да слизете там.
Турът завършва на плажа Орнос.
 
Връщане в хотела.
Нощувка.
 
Шести ден
Закуска. Свободно време за почивка, плаж...
Нощувка.
 
Седми ден
Закуска. Свободно време за почивка, плаж...
Нощувка.
 
Осми ден
Закуска. Трансфер до летището за полет към България в 14:45 часа.
Пристигане в София в 16:00 часа.
  • Самолетен билет София - Миконос - София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10 кг с размери (40х30х20 см);
  • Трансфер летище-хотел-летище с автобус;
  • 7 нощувки със закуски в хотел по избор;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие и при заразяване с Covid-19 в чужбина. Включва: пълна медицинска защита - 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.
  • Багаж до 10 кг : доплащане от 120 лева в двете посоки;
  • Багаж до 20 кг : доплащане от 160 лева в двете посоки;
  • Доплащане за частен трансфер: 135 лева на човек в двете посоки;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Застраховка Отмяна на пътуване : Препоръчваме.
Минимален брой туристи: 2ма
 
Начин на плащане:
  • Депозит – 50% при резервация;
  • Доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
 
Забележка:
  • Възможни са малки промени в програмата, а някои екскурзии могат да бъдат анулирани поради метеорологични условия.
  • Посочените цени не са обвързани с реални резервации. Възможни са промени в пакетната цена при повишаване цената на полета към момента на Вашата резервация.
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 
Необходими документи:
  • Лична карта или задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на връщане;
  • За деца под 18 год., пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.


Условия на застраховките:

1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.
/Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи. Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет.В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстановим разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделно връщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целта застрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.
 

2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19
/Не е в включена в пакетната цена/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на 70% от разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. При останали заболявания (извън хронични) покритието е 100%. Предимство на застраховката: ако всички лица са в един договор дори и само един да е болен и да не може да пътува, имат право всички да се откажат и да получат обещетение.

Важно уточнение:

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

  • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
  • Страх от предприемане на пътуване,
  • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
  • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Описание на допълнителните екскурзии:
 

1. Полудневна обиколка на град Миконос и част от острова (4 часа)
  • Цена – 55 евро на човек
Обиколката започва с разходка по малките и тесни улички на град Миконос, където ще имате много възможности да правете хубави снимки рано сутрин при тих и спокоен град.
Ще разгледате лабиринта на стария град, малкото пристанище и церквата в града.
Разбира се, ще видите и известните вятърни мелници и талисмана на Миконос - Петрос Пелекан.
След това ще изследвате острова с автобус...  посещавайки някои от най-известните плажове и вътрешни забележителности.
Ще посетите второто основно градче на Миконос, Ано Мера. Ще имате свободно време за разходка из традиционния площад и за посещение на монашеския манастир Панагия Турлиани, построен през 16 век.
Следващата спирка е плажът Калафатис. Ще имате време да се отпуснете малко и да изпиете кафе или освежаваща напитка (не е включено в цената), преди да стигнете до мястото с фантастична гледка към целия град и съседни острови.
 
Цената включва:
  • Транспорт (вземане / връщане от/ до хотела или от/до най-близката възможна локация до хотела);
  • Шофьор/ гид на английски език.
 
 
2. Целодневна екскурзия до остров Тинос (9 часа)
  • Цена – 95 евро на човек
Остров Тинос се намира само на 45 минути с корабче от Миконос.
Ще разгледате:
- Град Тинос и най-известната и важна църква в Гърция - Евангелистрия, с нейната чудотворна икона и магическа атмосфера;
- Женският манастир Кехровуни, обитаван от 40 монахини;
- Традиционното село Volax, дом на производителите на кошници;
- Долината на гълъбовите къщи от венецианското време;
- Пиргос, центърът на мраморните изкуства;
- Непрекъснато променящи се пейзажи - традиционни села и гледки над Егейско море и околните острови.
 
Обърнете внимание, че за посещението на църквата и манастира има строги правила за облекло: ризи без ръкави и къси панталони не са разрешени. Мъжете трябва да носят дълги панталони, а жените - поли или панталони, които слизат под коляното.
 
 
Цената включва:
  • Транспорт (вземане / връщане от/ до хотела или от/до най-близката възможна локация до хотела);
  • Пътуване с корабче до/ от остров Тинос;
  • Шофьор/ гид на английски език.
 
3. Полудневна екскурзия до остров Делос
  • Цена – 75 евро на човек
Посетете един от най-важните археологически обекти на Гърция: Древният свещен остров Делос.
Остров Делос е бил центъра на Цикладите на древния свят, островът на светлината, родното място на Аполон и Артемида, дом на първата мултикултурна цивилизация и търговия.
Има какво да се види: обитаван между 2500 и 69 г. пр. Н. Е. Делос може да се похвали с много съкровища, останали от тези времена, като древния пазар Агора, известната тераса на лъвовете на Наксос, свещеното езеро, жилищните помещения на древните и театър, който ще ви даде ясна представа за ежедневието тогава; особено къщите на Дионис, Клеопатра, Тризъбецът, Маските, Делфините с техните мозайки - фантастично изживяване на изкуството, което не бива да се пропуска.
 
Цената включва:
  • Транспорт (вземане / връщане от/ до хотела или от/до най-близката възможна локация до хотела);
  • Пътуване с корабче до/ от остров Тинос;
  • Шофьор/ гид на английски език.
 
4. Целодневен круиз по южното крайбрежие с включен обяд
  • Цена – 95 евро на човек
Пътувайте по кристално чистите води на Егейско море и открийте най-красивите плажове на защитеното южно крайбрежие на Миконос.
Отпуснете се на традиционен гръцки кораб в стил Кайки, като се любувате на всички красиви плажове на Южното крайбрежие на остров Миконос. Ако времето позволява, ще разгледате необитавания остров Драгониси с неговите пещери и зашеметяващи скални образувания. Те са пълни с минерали и създават най-удивителните цветове във водата. С малко късмет ще видите дивите планински кози и орли.
След това спирка на естествения плаж Франжиас, където ще имате време за плуване и гмуркане с шнорхел в кристално чистата вода.
Следва пикник на плажа с вино, узо и гръцки мезета
Следваща спирка е в живописния залив Калафатис, където можете да се отпуснете и да се насладите на обяд в красиво разположен ресторант точно до морето. Обядът се състои от гръцка салата, дзадзики, хляб, печено пиле с картофи или вегетарианска паста, 1/4 л вино и вода.
След обяд имате време да се отпуснете на плажа или в кафе-бара край морето. Също така има възможност за много водни спортове на плажа Калафатис.
След това се качвате на корабчето, за да продължите към следващата спирка до известния райски плаж. Тук имате възможност за още едно плуване или да се включите в партито в бар Tropicana, наскоро избран за един от най-добрите плажни барове в света.
Отпътуване обратно към Миконос, катопо пътя ще спрете  на плаж Плати Ялос и ще можете да слизете там.
Турът завършва на плажа Орнос.
 
Цената включва:
  • Транспорт (вземане / връщане от/ до хотела или от/до най-близката възможна локация до хотела);
  • Гид на английски език;
  • Оборудване за гмуркане;
  • Пикник на плажа (вино, узо, гръцки мезета)
Обяд в местен ресторант в живописния залив Калафатис (гръцка салата, дзадзики, хляб, печено пиле с картофи или вегетарианска паста, 1/4 л вино и вода)