бул.Руски 56, Стара Загора 6000
Тел: 042/636-640, 0888/295-358, 0884/323-761
e-mail: nvtours@abv.bg , www.nvtours.bg

Самолетна екскурзия до Барселона

Вид транспорт
Самолет
Продължителност
5 дни / 4 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е590

от 798 лв.
Дата Цена Запитване
Първи ден:

Отпътуване от летище София в 07:10 часа с полет авиокомпания Wizz Air. Приситигане в Барселона в 09:10 часа.
Трансфер до хотела, където можете да оставите вашия багаж.
Следва пешеходна екскурзия на Барселона "Готически квартал и Ла Рамбла" с местен екскурзовод на български език (включена в цената) -  Готическият квартал е най-старата част на Каталонската столица, наречена по този начин заради преобладаващите запазени  сграда и в готически стил. Ще усетите атмосферата на най известната пешеходна улица в Барселона "Ла Рамбла" и ще посетите един от най-добрите пазари за пресни продукти в Испания "Ла Букери" - рай за кулинарите. Старата сграда на известната оперна зала в Барселона - Операта Лисеу и сюрреалистичната мозайка на художник и скулптор Хуан Миро. Средновековната базилика със загадъчна история " Санта Мария дел Пи" и величествената Катедрала "Санта Еулалия" ще са част от местата които ще посетите.
Възможно да се пренесете във времето и да опознаете загадъчното лице на Барселона и да  видите любимата църква на Антонио Гауди - "Фелипе Нерри' с едноименен площад, да се запознаете с Кметството и Парламента на Каталония ключови сгради в управлението на града и да се разходите през Кралският площад място за срещи и отдих на местните жители през средата на 19 и 20 век.
Една от първите цялостни сгради проектирани от Антонио Гауди е Палау Гуей. Шедьовър на гениалният архитект превърнат в музей.  Ще видите величествената статуя на Христофор Колумб, преобразил историята на Европа и света с откриването на новите два континента. Бихте могли да посетите в края на екскурзията един от интересните аквариуми в Европа.
 
Следобед – самостоятелна разходка  из  Парка Гюел- входна такса 12 евро. Паркът Гюел (Parc Güell) е градина с архитектурни елементи, която е разположена на хълма Eл Кармел. Проектирана е от великият испански архитект Антонио Гауди. Периодът, за който е построена е 1900 – 1914г. и е част от историческото наследство на ЮНЕСКО.
(За посещението се използва градски транспорт)
Нощувка.
 
Втори ден:


Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка или допълнителна екскурзия: Творчеството на Гауди с местен, лицензиран екскурзовод на български език (по желание и срещу доплащане). По време на обиколката ще видите Парк Гуей, Саграда Фамилия, Каса Мила (Ла Педрера), Каса Батльо, Каса Калвет, Палау Гуей.
 
Следобед свободно време за самостоятелна разходка.
Нощувка.
 
 
Трети ден

Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка или допълнителна екскурзия до природния парк и манастира Монсерат с кола и екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане).
*Възможно е и ползването на градски транспорт: цена на билета за влака – 25 евро на човек (в двете посоки).
Нощувка.
 
 
Четвърти ден:


Закуска.
През днешния ден препоръчваме да посетите стадиона Камп Ноу. Камп Ноу (Camp Nou) или по известен като Ноу Камп, е футболен стадион в Барселона. Той принадлежи на футболен клуб Барселона още от построяването си през 1957г. Според УЕФА Ноу Камп е определен като 5 – звезден стадион. Там могат да се поберат 98 787души, което го прави най – големият стадион в Европа, и 11-тия по големина в света. На този стадион се провеждат много международни мачове, а също и такива от шампионската лига УЕФА (за посещението се използва градски транспорт.
*Входна за стадиона е 30 евро (не се включва в пакетната цена).
По желание посещение на стадиона и музея с екскурзовод на български език (срещу доплащане).
Нощувка.
 
Пети ден:


Закуска.
Трансфер до летището за полет към България в 09:50 часа. Пристигане в София в 13:45 часа.


Пакетни цени: 
 
  Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая
2ма 
пълноплащащи
3 - 5 
пълноплащащи
6 - 8 
пълноплащащи
02.05 – 06.05.2022 940 лева 895 лева 865 лева
09.05 – 13.05.2022 930 лева 885 лева 855 лева
23.05 – 27.05.2022 880 лева 840 лева 798 лева
13.06 – 17.06.2022 930 лева 885 лева 855 лева
27.06 – 01.07.2022 960 лева 915 лева 885 лева
11.07 – 15.07.2022 910 лева 870 лева 835 лева
  • Самолетен билет София – Барселона – София с включени летищни такси , ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • 4 нощувки със закуски в централен хотел 3*;
  • Пешеходна екскурзия „Готически квартал и Ла Рамбла“ с местен, лицензиран екскурзовод на български език;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие и при заразяване с Covid-19 в чужбина. Включва: пълна медицинска защита - 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.
  • Чекиран багаж до 10кг – около 90 лева в двете посоки;
  • Чекиран багаж до 20кг – около 150 лева в двете посоки;
  • Разходи от личен характер;
  • Хранения извън програмата;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Застраховка Отмяна на пътуване.
Минимален брой туристи: 2ма
 
Начин на плащане:
  • Депозит – 50% при резервация;
  • Доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
 
Забележка:
  • По време на екскурзиите се ползва градски транспорт, билетите за транспорта не са включени в цената.
  • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Възможност за настаняване в по-висока категория хотели: на запитване.
  • Цена за дете до 12 год: на запитване.
  • Цена при 3-ти възр на допълнително легло: на запитване.
 
Необходими документи:
  • За влизане в Испания от България е необходим един от следните документи:
                  - Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 /от 14 до 270 дни след поставянето на последната доза/. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини на производители, официално признати от ЕС      или
                 - Документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразната верижна реакция (PCR), или бърз антигенен тест за доказване на COVID-19, проведен до 24 часа  или 
                 - Документ, издаден от медицинско заведение, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 – валиден от 11-тия ден след направен положителен PCR тест до 180-ия ден  или
                 - Дигитален сертификат на ЕС за COVID-19, удостоверяващ едно от горепосочените изисквания .
  • Попълване на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: HTTPS://SPTH.GOB.ES/ и получаването на QR код след попълването на същия.
  • Лична карта с 6 – месечна валидност към датата на връщане.
  • За деца под 18 год., пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 
Условия на застраховките:
 
1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.
 /Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи. Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет.В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстановим разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделно връщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целта застрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.
 
2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19
/Не е в включена в пакетната цена/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на 70% от разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. При останали заболявания (извън хронични) покритието е 100%. Предимство на застраховката: ако всички лица са в един договор дори и само един да е болен и да не може да пътува, имат право всички да се откажат и да получат обещетение.
Важно уточнение:
Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.
Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:
  • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
  • Страх от предприемане на пътуване,
  • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
  • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.
 
Описание на допълнителните екскурзии:
 
1. Готически квартал и Ла Рамбла с екскурзовод на български език
/включена в цената/

Готическият квартал е най-старата част на Каталонската столица, наречена по този начин заради преобладаващите запазени  сграда и в готически стил. Ще усетите атмосферата на най известната пешеходна улица в Барселона "Ла Рамбла" и ще посетите един от най-добрите пазари за пресни продукти в Испания "Ла Букери" - рай за кулинарите. Старата сграда на известната оперна зала в Барселона - Операта Лисеу и сюрреалистичната мозайка на художник и скулптор Хуан Миро. Средновековната базилика със загадъчна история " Санта Мария дел Пи" и величествената Катедрала "Санта Еулалия" ще са част от местата които ще посетите.
Възможно да се пренесете във времето и да опознаете загадъчното лице на Барселона и да  видите любимата църква на Антонио Гауди - "Фелипе Нерри' с едноименен площад, да се запознаете с Кметството и Парламента на Каталония ключови сгради в управлението на града и да се разходите през Кралският площад място за срещи и отдих на местните жители през средата на 19 и 20 век.
Една от първите цялостни сгради проектирани от Антонио Гауди е Палау Гуей. Шедьовър на гениалният архитект превърнат в музей.  Ще видите величествената статуя на Христофор Колумб, преобразил историята на Европа и света с откриването на новите два континента. Бихте могли да посетите в края на екскурзията един от интересните аквариуми в Европа.
 
По време на екскурзията ще видите:
  • Площад Каталония
  • Ла Рамбла
  • Чешмата 'Каналетас"
  • Палау де ла Вирейна
  • Витлеемската църква 
  • Пазара 'Ла Букерия'
  • Операта Лисеу
  • Мозайка на Хуан Миро
  • Каса Бруно Куадрос 
  • Базиликата 'Санта Мария дел Пи''
  • Готически квартал
  • Площад "Сант Фелипе Нерри"
  • Еврейски квартал
  • Катедралата 'Санта Еулалия''
  • Кралски дворец и сградата на Арагонската корона
  • Улица "Бизбе''
  • Кметство на Барселона  и Парламент на Каталония
  • Кралски площад
  • Палау Гуей сграда на архитекта Антонио Гауди.
  • Статуята на Колумб и старото пристанище "Порт Вей"
  • Кралската корабостроителница Драссанес
  • Аквариум на Барселона
 
2. Посещение на Парка Гюел
  • входна такса 12 евро
Паркът Гюел (Parc Güell) е градина с архитектурни елементи, която е разположена на хълма Eл Кармел. Проектирана е от великият испански архитект Антонио Гауди. Периодът, за който е построена е 1900 – 1914г. и е част от историческото наследство на ЮНЕСКО.
(За посещението се използва градски транспорт)
 
3. Творчеството на Гауди с екскурзовод на български език
  • При 2ма записани - 90 евро на човек
  • При 3-5 записани - 60 евро на човек
  • При 6-8 записани - 30 евро на човек
По време на обиколката ще видим великолепния Парк Гуей, дело на Антонио Гауди. Нереализиран частен жилищен комплекс от затворен тип в началото на 20 век, спонсориран от Еусебио Гуей. Панорамната тераса от парка се счита за една от най-хубавите гледки в Барселона. 
Един от символите на града е Базиликата Саграда Фамилия, строящата се от 136 години църква на гения Антонио Гауди.
Ще се предвижваме до емблематичния булевард  "Паседж де Гасия", на който се намират най-известните бутикови магазини в Барселона и едни от шедьоврите на модернизма - Каса Мила, Каса Батльо дело на Антонио Гауди. Ще се докоснете до магията на Каса Калвет, избрана за сграда на 1900 година в Барселона, като в края на екскурзията ще разгледаме отвън Палау Гуей. Една от първите цялостни сгради, проектирани от Антонио Гауди. Шедьовър на гениалния архитект, превърнат в музей, който бихте могли да посетите. 
Геният на Каталонския модернизъм остава траен отпечатък върху съвременната архитектура на Барселона, със своите иновативни идеи и футуристични концепции. Възможността да изразява своите идеи и да ги изгражда с всички градивни елементи, както и фактът, че той освен архитект е и декоратор и изгражда вътрешния дизайн на своите обекти, го правят уникален и неповторим.
По време на обиколката ще видите:
  • Парк Гуей
  • Саграда Фамилия
  • Каса Мила (Ла Педрера)
  • Каса Батльо
  • Каса Калвет
  • Палау Гуей 
 
4. Посещение на стадиона Камп Ноу

По желание посещение с екскурзовод на български език:
  • При 2ма записани - 40 евро на човек
  • При 3-5 записани - 28 евро на човек
  • При 6-8 записани - 15 евро на човек
*Входна такса за стадиона - 30 евро (не се включва в цената за екскурзоводско обслужване).

Камп Ноу (Camp Nou) или по известен като Ноу Камп, е футболен стадион в Барселона. Той принадлежи на футболен клуб Барселона още от построяването си през 1957г. Според УЕФА Ноу Камп е определен като 5 – звезден стадион. Там могат да се поберат 98 787души, което го прави най – големият стадион в Европа, и 11-тия по големина в света. На този стадион се провеждат много международни мачове, а също и такива от шампионската лига УЕФА (за посещението се използва градски транспорт.
 
5. Екскурзия до природния парк и манастира Монсерат с кола и екскурзовод на български език
  • При 2ма записани - 150 евро на човек
  • При 3-5 записани - 100 евро на човек
  • При 6-8 записани - 70 евро на човек
По време на туристическата обиколка ще се запознаем с мистичната и изключително енергийна планинска верига Монтсеррат, в която се намира едноименният манастир и чудотворната дървена статуя на Черната Дева Мария, която според легендата изпълнява чудеса.
Ще посетим една от ежедневните служби (Миса), която ще ни плени със звученето на орган и църковното пеене на вокалистите монаси. В зависимост от деня, в който сме бихме могли да чуем уникалния детски момчешки хор на Монтсеррат, считан за най-старият хор по църковно песнопение в Европа.
Пленяващи гледки и разкриващата се голяма част на Каталония от многобройните площадки за наблюдение, невероятните скални форми ще ни оставят безмълвни от красотата и бликащата от живот природа. 
Ще разберем защо и откога черната Мадона на Монтсеррат е обявена за най-свята в Каталония.
Бихме могли да опитаме натурални екологични продукти на местни производители и да се насладим на чистия въздух и силата на енергийния заряд, който планината ни дава!