Почивка на остров Корфу и круиз до Сивота и Синята лагуна

Вид транспорт
Самолет
Дестинация
остров Корфу, Гърция
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № П229

Отпътуване всяка седмица в четвъртък и неделя от 02.06.2022 до 22.09.2022

от 880.00 лв.

Първи ден

Отпътуване от летище София около обяд с авиокомпания Ryan Air или Wizz Air. Пристигане на летището на остров Корфу. Трансфер с автобус до хотела. Настаняване и свободно време.

Вечеря и нощувка.


Втори ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия... Разглеждане на забележителностите на остров Корфу с панорамните автобуси Хоп он Хоп оф – 22 евро на човек (по желание и срещу доплащане).

Началната спирка на Линия 1 и Линия 2 е Corfu New Port. Придвижването до началната спирка е самостоятелно. 
На автобусчетата се предлага аудио гид на Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански, Руски, Арабски и Гръцки език.

Вечеря и нощувка.


Трети ден

Закуска. Следва круиз до Сивота и Синята лагуна (включен в цената).

 • Трансфер от/ до хотела или от/до най-близката възможна локация до хотела
 • Гид/ шофьор на английски език

Този круиз ще ви отведе до най-сините брегове на континентална Гърция, където ще имате шанса да разгледате уникалната природа. Първата спирка на круиза ще бъде в историческата пещера Папаниколис. След това ще пътувате до спиращия дъха плаж на Синята лагуна. Ще имате възможност да се гмуркате (носете своите бански костюми :) ).

Следващата спирка ще бъде уникалният плаж на Агия Параскеви - Бела Врака.

Последната спирка за деня е живописното рибарско селище, наречено Сивота, където ще имате 45 минути, за да разгледате близките плажове и местни магазини.

Връщане на пристанището.

Вечеря и нощувка.
 

Четвърти ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия... Целодневна обиколка на остров Корфу – 85 евро на човек (по желание и срещу доплащане)

 • Гид/ шофьор на полски, немски, френски или английски език

С тази обиколка на остров Корфу имате възможност да видите най-красивите части на острова само за един ден. Екскурзията включва посещение на Касиопи, Кулура, град Корфу, Канони, двореца Ахилион, Палеокастрица, Бела виста и прохода Троумбета.
Обиколката започва с кратко разглеждане на града и след това се отправяте към Канони, откъдето ще се насладите на панорамна гледка към острова на мишките и манастира Влахерна.

След това ще се отправите към двореца Ахилеон, построен от императрица Елизабет от Австрия. Ще имате възможност да видите музея, посветен на нея и кайзера Вилхелм II, статуите и красивите градини, които го заобикалят.
Отпътуване навътре до Палеокастрица, най-популярната и живописна зона на острова. Там ще посетите православен манастир от 13 век. Свободно време на плажа, където можете да обядвате или да вземете местни лодки и да посетите пещерите с тюркоазени води.
Следващата спирка е Bella Vista, описана от Лорънс Дъръл като най-красивата гледка в цялото Средиземно море.
В края на обиколката на остров Корфу ще преминете през прохода Троумбета, за да се насладите на невероятна гледка към северната и централната част на острова.

Връщане в хотела.

Вечеря и нощувка.


Пети ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж ...

Вечеря и нощувка.


Шести ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж ...

Вечеря и нощувка.


Седми ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж...

Вечеря и нощувка.
 

Осми ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж...

Трансфер до летището за полет към България. Пристигане в София вечерта.

 • Самолетен билет София - Корфу - София с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери (40х30х20 см);
 • Трансфер летище-хотел-летище с автобус (възможност за частен трансфер в двете посоки – доплащане около 125 лв на човек в зависимост от хотела);
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел по избор;
 • Круиз до Сивота и Синята лагуна;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие и при заразяване с Covid-19 в чужбина. Включва: пълна медицинска защита - 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.
 • Багаж до 10 кг: доплащане от 60 лева в двете посоки;
 • Багаж до 20 кг: доплащане от 100 лева в двете посоки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка Отмяна на пътуване: Препоръчваме.
Минимален брой туристи: 2ма
 
Начин на плащане:
 • Депозит – 50% при резервация;
 • Доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
 
Забележка:
 • Възможни са малки промени в програмата, а някои екскурзии могат да бъдат анулирани поради метеорологични условия.
 • Посочените цени не са обвързани с реални резервации. Възможни са промени в пакетната цена при повишаване цената на полета към момента на Вашата резервация.
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Цена за възрастен или дете на допълнително легло: на запитване.
Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на връщане;
 • За деца под 18 год., пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.


Условия на застраховките:

1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.
/Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи. Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет.В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстановим разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделно връщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целта застрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.
 

2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19
/Не е в включена в пакетната цена/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на 70% от разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. При останали заболявания (извън хронични) покритието е 100%. Предимство на застраховката: ако всички лица са в един договор дори и само един да е болен и да не може да пътува, имат право всички да се откажат и да получат обещетение.

Важно уточнение:

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Допълнителни екскурзии:
 

1. Круиз до Сивота и Синята лагуна
 • Включен в цената
Този круиз ще ви отведе до най-сините брегове на континентална Гърция, където ще имате шанса да разгледате дълбокото синьо море и уникална природа. Първата спирка на круиза ще бъде в историческата пещера Папаниколис. След това ще пътувате до спиращия дъха плаж на Синята лагуна. Следващата спирка ще бъде уникалният плаж на Агия Параскеви - Бела Врака.
Последната спирка за деня е живописното рибарско селище, наречено Сивота, където ще имате 45 минути, за да разгледате близките плажове и местни магазини.
Връщане на пристанището.
Отпътуване от: Corfu town main port, Lefkimmi port, Benitses port
В цената е включено:
 • Трансфер от/ до най-близката възможна локация
 • Гид/ шофьор на английски език
 
2. Разглеждане на забележителностите на остров Корфу с панорамните автобуси Хоп он Хоп оф
 • Цена - 22 евро на човек
Спирки на Линия 1 : полуостров Канони (червена линия)
 • Ново пристанище на Корфу – отпътуване/ пристигане
 • Канони – Хотели: Hellinis, Royal, Ariti, Holiday Palace – достъп до Понтикониси (острова на мишките) и манастир Влахерна
 • Дворец Мон Репо
 • Анемомилос – залив Гарица – плажа на Мон Репо
 • Площад Спианада – стара крепост – зона Листон – стар град - връзка с Линия 2
 • Площад Спилиа – вход в старата крепост на Корфу и достъп до плаж Фалираки – връзка с Линия 2
 • Старо пристанище – достъп до остров Видос, новата крепост на Корфу и отворения пазар – връзка с Линия 2
Автобусчета минават на всеки 15-20 минути от 09:00 – 18:00 (Април, Май, Октомври до 17:00 часа).
Продължителност на целия тур: 60 минути
 
Линия 2: дворец Ахилион (синя линия)
 • Ново пристанище на Корфу – отпътуване/ пристигане
 • Площад Гастоури
 • Дворец Ахилион
 • Перама - достъп до Понтикониси (острова на мишките) и манастир Влахерна
 • Площад Спианада – стара крепост – зона Листон – стар град - връзка с Линия 1
 • Площад Спилиа – вход в старата крепост на Корфу и достъп до плаж Фалираки – връзка с Линия 1
 • Старо пристанище – достъп до остров Видос, новата крепост на Корфу и отворения пазар – връзка с Линия 1
 
Автобусчета минават на всеки 60 минути от 09:30 – 13:30.
Продължителност на целия тур: 90 минути
 
На автобусчетата се предлага аудио гид на Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански, Руски, Арабски и Гръцки език.
 

3. Целодневна обиколка на остров Корфу
 • Цена – 65 евро на човек
С тази обиколка на остров Корфу имате възможност да видите най-красивите части на острова само за един ден. Екскурзията включва посещение на Касиопи, Кулура, град Корфу, Канони, двореца Ахилион, Палеокастрица, Бела виста и прохода Троумбета.
Обиколката започва с кратко разглеждане на града и след това се отправяте към Канони, откъдето ще се насладите на панорамна гледка към острова на мишките и манастира Влахерна.
 
След това ще се отправите към двореца Ахилеон, построен от императрица Елизабет от Австрия. Ще имате възможност да видите музея, посветен на нея и кайзера Вилхелм II, статуите и красивите градини, които го заобикалят.
Отпътуване навътре до Палеокастрица, най-популярната и живописна зона на острова. Там ще посетите православен манастир от 13 век. Свободно време на плажа, където можете да обядвате или да вземете местни лодки и да посетите пещерите с тюркоазени води.
Следващата спирка е Bella Vista, описана от Лорънс Дъръл като най-красивата гледка в цялото Средиземно море.
В края на обиколката на остров Корфу ще преминете през прохода Троумбета, за да се насладите на невероятна гледка към северната и централната част на острова.
Отпътуване от: Ipsos, Dassia, Gouvia, Kontokali, Corfu town, Kanoni, Perama, Benitses, Moraitika, Messonghi.
 
Цената включва
 • Трансфер от/ до най-близката възможна локация
 • Гид/ шофьор на полски, немски, френски или английски език
 • Свободно време в Палеокастрица
Цената не включва
 • Лични разходи
 • Входна такса за двореца Ахилион: 7 €/човек (билет с аудиогид 10 €)

Tоп Дестинации

Всички дестинации