Почивка на остров Корфу и круиз до Сивота и Синята лагуна

Вид транспорт
Самолет
Дестинация
остров Корфу, Гърция
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
02.06.2022, 05.06.2022, 09.06.2022, 12.06.2022, 16.06.2022, 19.06.2022, 23.06.2022, 26.06.2022, 30.06.2022, 03.07.2022, 07.07.2022, 10.07.2022, 14.07.2022, 17.07.2022, 21.07.2022, 24.07.2022, 28.07.2022, 31.07.2022, 07.08.2022, 11.08.2022, 14.08.2022, 18.08.2022, 21.08.2022, 25.08.2022, 28.08.2022, 01.09.2022, 04.09.2022, 08.09.2022, 11.09.2022, 15.09.2022, 18.09.2022, 22.09.2022
Оферта № П229

Отпътуване всяка седмица в четвъртък и неделя от 02.06.2022 до 22.09.2022

от 880.00 лв.

Първи ден

Отпътуване от летище София около обяд с авиокомпания Ryan Air или Wizz Air. Пристигане на летището на остров Корфу. Трансфер с автобус до хотела. Настаняване и свободно време.

Вечеря и нощувка.


Втори ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия... Разглеждане на забележителностите на остров Корфу с панорамните автобуси Хоп он Хоп оф – 22 евро на човек (по желание и срещу доплащане).

Началната спирка на Линия 1 и Линия 2 е Corfu New Port. Придвижването до началната спирка е самостоятелно. 
На автобусчетата се предлага аудио гид на Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански, Руски, Арабски и Гръцки език.

Вечеря и нощувка.


Трети ден

Закуска. Следва круиз до Сивота и Синята лагуна (включен в цената).

 • Трансфер от/ до хотела или от/до най-близката възможна локация до хотела
 • Гид/ шофьор на английски език

Този круиз ще ви отведе до най-сините брегове на континентална Гърция, където ще имате шанса да разгледате уникалната природа. Първата спирка на круиза ще бъде в историческата пещера Папаниколис. След това ще пътувате до спиращия дъха плаж на Синята лагуна. Ще имате възможност да се гмуркате (носете своите бански костюми :) ).

Следващата спирка ще бъде уникалният плаж на Агия Параскеви - Бела Врака.

Последната спирка за деня е живописното рибарско селище, наречено Сивота, където ще имате 45 минути, за да разгледате близките плажове и местни магазини.

Връщане на пристанището.

Вечеря и нощувка.
 

Четвърти ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж или допълнителна екскурзия... Целодневна обиколка на остров Корфу – 65 евро на човек (по желание и срещу доплащане)

 • Гид/ шофьор на полски, немски, френски или английски език

С тази обиколка на остров Корфу имате възможност да видите най-красивите части на острова само за един ден. Екскурзията включва посещение на Касиопи, Кулура, град Корфу, Канони, двореца Ахилион, Палеокастрица, Бела виста и прохода Троумбета.
Обиколката започва с кратко разглеждане на града и след това се отправяте към Канони, откъдето ще се насладите на панорамна гледка към острова на мишките и манастира Влахерна.

След това ще се отправите към двореца Ахилеон, построен от императрица Елизабет от Австрия. Ще имате възможност да видите музея, посветен на нея и кайзера Вилхелм II, статуите и красивите градини, които го заобикалят.
Отпътуване навътре до Палеокастрица, най-популярната и живописна зона на острова. Там ще посетите православен манастир от 13 век. Свободно време на плажа, където можете да обядвате или да вземете местни лодки и да посетите пещерите с тюркоазени води.
Следващата спирка е Bella Vista, описана от Лорънс Дъръл като най-красивата гледка в цялото Средиземно море.
В края на обиколката на остров Корфу ще преминете през прохода Троумбета, за да се насладите на невероятна гледка към северната и централната част на острова.

Връщане в хотела.

Вечеря и нощувка.


Пети ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж ...

Вечеря и нощувка.


Шести ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж ...

Вечеря и нощувка.


Седми ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж...

Вечеря и нощувка.
 

Осми ден

Закуска. Свободно време за почивка, плаж...

Трансфер до летището за полет към България. Пристигане в София вечерта.

 • Самолетен билет София - Корфу - София с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери (40х30х20 см);
 • Трансфер летище-хотел-летище с автобус (възможност за частен трансфер в двете посоки – доплащане около 125 лв на човек в зависимост от хотела);
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел по избор;
 • Круиз до Сивота и Синята лагуна;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие и при заразяване с Covid-19 в чужбина. Включва: пълна медицинска защита - 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.
 • Багаж до 10 кг: доплащане от 60 лева в двете посоки;
 • Багаж до 20 кг: доплащане от 100 лева в двете посоки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка Отмяна на пътуване: Препоръчваме.
Минимален брой туристи: 2ма
 
Начин на плащане:
 • Депозит – 50% при резервация;
 • Доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
 
Забележка:
 • Възможни са малки промени в програмата, а някои екскурзии могат да бъдат анулирани поради метеорологични условия.
 • Посочените цени не са обвързани с реални резервации. Възможни са промени в пакетната цена при повишаване цената на полета към момента на Вашата резервация.
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Цена за възрастен или дете на допълнително легло: на запитване.
Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на връщане;
 • За деца под 18 год., пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.


Условия на застраховките:

1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.
/Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи. Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет.В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстановим разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделно връщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целта застрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.
 

2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19
/Не е в включена в пакетната цена/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на 70% от разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. При останали заболявания (извън хронични) покритието е 100%. Предимство на застраховката: ако всички лица са в един договор дори и само един да е болен и да не може да пътува, имат право всички да се откажат и да получат обещетение.

Важно уточнение:

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Допълнителни екскурзии:
 

1. Круиз до Сивота и Синята лагуна
 • Включен в цената
Този круиз ще ви отведе до най-сините брегове на континентална Гърция, където ще имате шанса да разгледате дълбокото синьо море и уникална природа. Първата спирка на круиза ще бъде в историческата пещера Папаниколис. След това ще пътувате до спиращия дъха плаж на Синята лагуна. Следващата спирка ще бъде уникалният плаж на Агия Параскеви - Бела Врака.
Последната спирка за деня е живописното рибарско селище, наречено Сивота, където ще имате 45 минути, за да разгледате близките плажове и местни магазини.
Връщане на пристанището.
Отпътуване от: Corfu town main port, Lefkimmi port, Benitses port
В цената е включено:
 • Трансфер от/ до най-близката възможна локация
 • Гид/ шофьор на английски език
 
2. Разглеждане на забележителностите на остров Корфу с панорамните автобуси Хоп он Хоп оф
 • Цена - 22 евро на човек
Спирки на Линия 1 : полуостров Канони (червена линия)
 • Ново пристанище на Корфу – отпътуване/ пристигане
 • Канони – Хотели: Hellinis, Royal, Ariti, Holiday Palace – достъп до Понтикониси (острова на мишките) и манастир Влахерна
 • Дворец Мон Репо
 • Анемомилос – залив Гарица – плажа на Мон Репо
 • Площад Спианада – стара крепост – зона Листон – стар град - връзка с Линия 2
 • Площад Спилиа – вход в старата крепост на Корфу и достъп до плаж Фалираки – връзка с Линия 2
 • Старо пристанище – достъп до остров Видос, новата крепост на Корфу и отворения пазар – връзка с Линия 2
Автобусчета минават на всеки 15-20 минути от 09:00 – 18:00 (Април, Май, Октомври до 17:00 часа).
Продължителност на целия тур: 60 минути
 
Линия 2: дворец Ахилион (синя линия)
 • Ново пристанище на Корфу – отпътуване/ пристигане
 • Площад Гастоури
 • Дворец Ахилион
 • Перама - достъп до Понтикониси (острова на мишките) и манастир Влахерна
 • Площад Спианада – стара крепост – зона Листон – стар град - връзка с Линия 1
 • Площад Спилиа – вход в старата крепост на Корфу и достъп до плаж Фалираки – връзка с Линия 1
 • Старо пристанище – достъп до остров Видос, новата крепост на Корфу и отворения пазар – връзка с Линия 1
 
Автобусчета минават на всеки 60 минути от 09:30 – 13:30.
Продължителност на целия тур: 90 минути
 
На автобусчетата се предлага аудио гид на Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански, Руски, Арабски и Гръцки език.
 

3. Целодневна обиколка на остров Корфу
 • Цена – 65 евро на човек
С тази обиколка на остров Корфу имате възможност да видите най-красивите части на острова само за един ден. Екскурзията включва посещение на Касиопи, Кулура, град Корфу, Канони, двореца Ахилион, Палеокастрица, Бела виста и прохода Троумбета.
Обиколката започва с кратко разглеждане на града и след това се отправяте към Канони, откъдето ще се насладите на панорамна гледка към острова на мишките и манастира Влахерна.
 
След това ще се отправите към двореца Ахилеон, построен от императрица Елизабет от Австрия. Ще имате възможност да видите музея, посветен на нея и кайзера Вилхелм II, статуите и красивите градини, които го заобикалят.
Отпътуване навътре до Палеокастрица, най-популярната и живописна зона на острова. Там ще посетите православен манастир от 13 век. Свободно време на плажа, където можете да обядвате или да вземете местни лодки и да посетите пещерите с тюркоазени води.
Следващата спирка е Bella Vista, описана от Лорънс Дъръл като най-красивата гледка в цялото Средиземно море.
В края на обиколката на остров Корфу ще преминете през прохода Троумбета, за да се насладите на невероятна гледка към северната и централната част на острова.
Отпътуване от: Ipsos, Dassia, Gouvia, Kontokali, Corfu town, Kanoni, Perama, Benitses, Moraitika, Messonghi.
 
Цената включва
 • Трансфер от/ до най-близката възможна локация
 • Гид/ шофьор на полски, немски, френски или английски език
 • Свободно време в Палеокастрица
Цената не включва
 • Лични разходи
 • Входна такса за двореца Ахилион: 7 €/човек (билет с аудиогид 10 €)

Tоп Дестинации

Всички дестинации